Nyheder

Vi har valgt DK15556/2012 Løvmosens Dexter som den hanhund vil vil parre vores egen Münsterdalen Bounty med. Dexter også kaldet Barca, bor hos Svend Erik i Vejle. Dexter er trods hans unge alder allerede præmieret med en 1. præmie på fuldbrugsprøve. Derudover er han præmieret på diverse apporteringsprøver, Schweissprøve, markprøve og ræveslæbsprøve samt udstilling. Men først og fremmest har vi valgt ham pga. hans helt utrolige ro, og evne til at slappe af selv i meget stressede situationer. Han er en robust hanhund med stor jagtlyst og meget nem at arbejde med.

Skulle du være interesseret i en hvalp er du velkommen til at kontakte os. vi forventer at hvalpene bliver født ca. den 19. december.

Se mere under hvalpe.

 

d. 12. april drog vi til Ringsted for at deltage på Mesterskabsprøven. I løbet af foråret havde 270 hunde deltaget på forårets vinderklasser og ud af disse havde 32 kvalificeret sig til Mesterskabsprøven. Vi var med som en ud af 10 hunde i finalen over middag, og selvom vi ikke lavede nogen fejl, var konkurrencen her så hård at vi ikke blev placeret. Det var en rigtig stor oplevelse at være med, en oplevelse jeg håber vi får lov til at få igen en anden gang.
d. 7. april deltog vi på DKK's internationale vinderklasse i Nørager. Det endte med at blive en helt fantastisk dag hvor vi endte som 2. vinder. Tine Broen med Hedeskov's Mettevons blev 1. vinder og dermed var vi med til at skrive historie da det aldrig før er sket at 2 kleinere har stået øverst på podiet på en af de store åbne vinderklasser. Som en ekstra bonus gav det også en billet til Forårets Mesterskabsprøve.
I november, Januar og Februar var vi på udstilling. Det gav os 3 certifikater og Bounty er nu Dansk Udstillings Champion. Ud over dette blev det 2 gange til en placering som BIR og 1 gang som BIM. På landsudstillingen i Grenå deltog der 74 hund og her blev vi Bedst i Racen, det var ret godt gået af den lille hund.
d. 11. oktober. Efterårets markprøver er gået helt forrygende, Bounty har været på 2 åbenklasse prøver med 2 1. præmier, så nu er det slut med at starte i kvalitetsklasserne for hende. Derfor har vi deltaget i 2 vinderklasseprøver. DMK's vinderklasse på Lolland hvor vi var med som én af ni hunde over middag og Dansk Jægerforbunds internationale vinderklasse i Hjallerup hvor vi desværre ikke klarede cuttet, men er alt i alt rigtig godt tilfreds med vores debut. Vi kan sagtens være med, nu skal detaljerne bare lige finpudses til næste år. Næste aktivitet bliver udstilling i Herning i november, men ellers står den på jagt. Luna bliver snart 10 år og vi må nok indse at dette bliver hendes sidste jagtsæson, så hun og Coco deles om såterne  så de ikke bliver slidt helt op. Lige nu puster de ud ovenpå dagens anstrengelser, og imorgen er det Bounty's tur når turen går til Fyn. Knæk og bræk derude.
d. 31. august Sommeren er ovre og hvalpene er kommet godt afsted, nu træner vi til efterårets markprøver.
d. 17. juni Tiden flyver afsted, med masser af besøg til hvalpene. Her er det Illebølle Emil's familie der er på besøg og hilse på hvalpene. Der er kommet nye billeder under hvalpe og husk også at se vores videoer under video. Vi er begyndt at vælge hvalpene ud til de enkelte familier, når ugen er omme ved vi hvor alle hvalpene skal hen i verden.
d. 8. Juni. Vi og hvalpene nyder sommeren. Der er kommet nye billeder under hvalpe.
d. 1. juni. Hvalpene har været ude i hundegården for første gang idag. Der er en lille video derfra. Nu får de fast føde 3 gange dagligt og fredag fik de den første ormekur... Se flere billeder under hvalpe. Navnene er valgt og de blev, Dingo, Dusty, Donna, Dixie, Diva, Dina og Dahla. Hvem der er hvem må vi vente med lidt endnu.
  d. 24. Maj. Der er lagt en ny lille video ind. Tryk på knappen Video.
d. 18. maj . Nu har alle hvalpene fået øjne. Inden ugen er omme skal vil have besluttet hvilke navne der skal stå i stambøgerne, de skal helst hedde noget der starter med D. Dusty, Dina og Diva er allerede reserveret, andre forslag modtages gerne på mail.
d. 11. Maj. Nu er hvalpene 9 dage gamle og alt går som det skal, nu vil de snart begynde at få øjne og så bliver der meget mere liv i hvalpekassen. Der er nye billeder under hvalpe.
d. 5. maj Nu er hvalpene 3 dage gamle og de trives alle fint, de tager på som de skal og Coco passer dem efter alle kunstens regler. Der er stadig 1 hanhvalp til salg.
  Så regner vi ikke med at der kommer flere hvalpe, dyrlægen har lige været her og tjekke Coco og de syv vidundere. 5 tæver og 2 hanner blev det til, så det er et rigtig fint kuld :-) Jeg ringer rundt til alle hvalpekøbere imorgen lørdag, for nu er det snart godnat fra mig... mangler lige en hel nats søvn :-)
  klokken 17 er hvalpestatus: 2 hanner og 5 tæver.

d. 2. maj kl. 08.00. Det har som ventet været en MEGET lang og urolig nat, men vi venter stadig på den første hvalp.
  d. 1. maj. Vi er nu på 63. dagen for første parring og Coco's temperatur er nu faldet til under 37 grader så fødslen skulle være på vej. Kunne godt frygte at det bliver en lang nat. Jeg har oprettet en facebookgruppe : Kennel Münsterdalen som jeg vil opdatere jævnligt da det er lidt hurtigere end her på siden, men skal selvfølgelig også nok forsøge at holde alle ajour her på siden.
d. 28. april. Der er nu kun få dage til Coco skal føde, hun er blevet stor og rund, men som det kan ses her på billedet betyder det ikke at hun bare har lagt sig til at vente, hun er stadigvæk fuld af krudt.
d. 5. april Coco er nu 5 uger henne i drægtigheden og vi kan med ret stor sikkerhed sige at der er hvalpe i hende, så nu venter vi utålmodigt på at det bliver d. 1. maj. Imens vi venter går vi på markprøve med Bounty, i sidste weekend tog vi en tur på dansk münsterländer klubs hovedprøve på Sjælland og minsandten om ikke vi fik en 1. præmie med hjem .... billedet er taget lige efter at vi har haft en perfekt fuglesitution i aller sidste øjeblik... og ja så ser man altså MEGET glad ud.
d. 16. februar Coco er nu kommet i løbetid, og skal inden længe parres med Illebølle's Emil som ses her på billedet. Hvis du skulle være interesseret i en hvalp er du velkommen til at kontakte os, vi forventer fødsel omkring 1. Maj og så vil hvalpene være rejseklar i slutningen af Juni måned.
d. 1. februar var vi på udstillingen i Grenå sammen med 56 andre Münsterländere. Endnu engang gik det rigtig godt med Bounty,
Hun blev bedste tæve og Bedst i Modsat køn.
d. 2. november. Idag har vi haft 2 ting at fejre. Vores kære gamle Luna bliver idag 9 år, det fejrede hun med en god tur på jagt sammen med Per. Bounty og jeg tog på International udstilling i Herning og også her blev der noget at fejre da hun fik: excellent, CK, 1. vinder, bedste tæve og BIM (bedst i modsat køn)
d. 24. august har vi været til til vand og slæb prøve og bestod med 29 point af 30 mulige, da vi måtte have en omstart på slæbet... Bounty syntes lige hun skulle ud og kigge til udlæggeren ... Nu står den på markprøver.
d. 26. maj. Har idag været på schweissprøve med Bounty, det blev til en dejlig 1. præmie på 3 timer 400 meter.
d. 25. maj. Vores lille feriebarn Münsterdalen Cille kaldet Cita sammen med hendes mor.
d. 24. april Så er den sidste hvalp rejst hjemmefra, og vi er igen nede på kun at have 4 hunde.
d. 13. april. Så er 4 af de 6 hvalpe sendt ud i deres nye hjem. På mandag rejser Cille og så er der kun dejlige Cilas tilbage. Ham håber vi på at vi snart finder et godt hjem til.
d. 6. april. Idag har vi været hos dyrlægen og blive sundhedstjekket og vaccineret. Alle var helt som de skulle være. Så fik vi også lige øvet os i at køre bil. Der er nye billeder under Hvalpe og en ny video under video.
d. 31. marts. Igen idag har vi nydt solen udendørs. Der er nye billeder under hvalpe og et par nye film under video.
d. 30. marts. Der er lagt nye billeder ind af alle hvalpene under hvalpe. Vi var nød til at køre dem godt trætte for at kunne tage disse billeder ellers var det umuligt at få dem til at stå stille, derfor var et par stykker af dem blevet så trætte at de ikke engang kunne holde halen oppe :-)
d. 26. marts. Idag har hvalpene været en tur med i haven, vi må udnytte de få øjeblikke hvor det ikke er for koldt i dette forår.
d. 25 marts. Idag har Lotte Knudsen som er dyrlæge og kiropraktor været på besøg, hun gik alle hvalpene igennem for at tjekke at de var okay og alle kom gennem nåleøjet :-) Jeg bruger Lotte til de voksne hunde og Coco fik også en behandling igår som opfølgning på en behandling hun fik for 3 uger siden, syntes hun havde fortjent det efter at have båret rundt på kuldet her i 63 dage. Jeg kan varmt anbefale at man giver sin hund denne behandling, ligesom hos os mennesker, er det dejligt at blive sat på plads engang imellem.
d. 16. marts. Hvalpene får sig stadig en tår hos mor, selvom det snart kniber med pladsen. Vi har i denne uge givet dem deres første gang ormekur. Der er nye billeder under hvalpe og en ny video under video.
d. 11. marts. Nu er hvalpene i fuld gang med rigtig mad og hvalpekassen er blevet åbnet så de kan opleve lidt mere af den store verden. Se også de nye billeder og video.
d. 6. marts. Idag er hvalpene 3 uger gamle og indenfor de næste par dage skal de lære den svære kunst at spise andet mad end den deres mor levere. Tror Coco syntes det er ved at være på tide at hun bliver aflastet lidt. Det er også nu vi er ved at være klar til at modtage besøg.
d. 2. marts. Selvom vi har hvalpe lige nu skal der også være tid til at træne med de andre hunde. Igår trænede jeg Bounty på due flusheren, det kom der en sjov lille billedserie ud af. Se den under Bounty's billeder, jeg kalder den for "den flyvende hund"
d. 28. februar. Så har alle hvalpene fået øjne og de er kommet op og gå på alle fire ben. Nu begynder der virkelig at komme mere liv i kassen. Husk at holde øje med de nye billeder under hvalpe.
d. 22. februar. Mens vi venter på forår og på at hvalpene bliver store nok til at tumle rundt, har jeg fundet et par videoer fra tidligere kuld, se dem ved at trykke på knappen video.
d. 20. februar. Så er hvalpene 1 uge gamle og alt ånder fred og ro i hvalpekassen, de kan så småt holde hovedet oppe og kravle meget hurtigt når der er mad i sigte :-)
d. 17. februar. Idag har vi forsøgt at tage billeder af alle hvalpene, ikke en hel nem opgave for selvom de kun er 4 dage gammel så kan de bevæge sig overraskende hurtigt. I kan se alle billederne inde under hvalpe. Alle har det godt og tager på som de skal.
d. 14. februar. Fik desværre ikke opdateret siden igår pga. af netproblemer, men som det ses på billedet her fik vi et dejligt kuld hvalpe med 3 tæver og 4 hanner. Alle har det godt.
  d. 13. februar klokken 7.50. Temperaturen har nu været under 37 grader siden igår aftes, vi har haft en lidt urolig nat, og indenfor de næste 24 timer skulle hvalpene gerne være født. Jeg skal forsøge at opdatere siden så ofte som muligt.
d. 9. februar. Ifølge kalenderen er der nu kun 3 dage tilbage, temperaturen er begyndt at falde som den skal så det går den rette vej. I morges var temperaturen 37,1 når vi når ned under 37 ved vi at hvalpene er på vej.
d.. 2. februar. Så er der kun ca. 10 dage til hvalpene kommer og Coco er ved at være meget rund. Der er masser af liv i maven.
d. 26. januar. Så lykkedes det endelig for Texas at få den første ræv.
d. 25. januar. Her hvor der er 18 dage tilbage er det nu tydeligt at der er hvalpe i Coco.

d. 20 januar. Texas har idag været på hendes første rigtige gravjagt og det gik fint. Hun fik smidt 1 ræv ud, dog uden den blev skudt. Det var en meget træt og beskidt hund jeg fik hjem her til aften.
d. 20 januar. Der er sket meget med Coco den sidste uges tid, og vi er nu ret sikre på at der er hvalpe i hende.
d. 11. januar.  Imorgen på landsudstillingen i Grenå vil der være mulighed for at se både Coco og Emil så går du med tanker om en ny hvalp så kig endelig forbi og få en snak.
17. december. Fik denne dejlige julehilsen fra Schweiz idag. Münsterdalens Arko som bor i Danmark men bliver brugt på jagt i Schweiz. 
Så er der hvalpe på vej, de skulle gerne komme ca. 12. februar og dermed være klar til at rejse hjemmefra ca. d. 9. april.
Hanhunden som vi har valgt til Coco denne gang er DK16235/2009 Illebølle's Emil. Emil bor til daglig med hans familie Peter og Anne og lille Holger i Århus, han er en utrolig dejlig hund med et godt temperamant og nem at arbejde med, desuden passer hans eksteriør godt til Coco og linierne bag er noget af det vi gerne vil have ind i vores liner.

Skulle hvalpene have din interesse er du velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.
November. Så har vi fået resultatet af Bounty's HD fotografering, og det blev flotte A hofter til hende.
August. Münsterdalen Balou kaldet sako har 10 mdr. gammel fået en flot 1. præmie på 400 m 3 timers schweiss. Stort tillykke til Jan og Sako.
d. 5. maj. Hvalpene er nu snart 7 måneder gamle. Münsterdalen Balou kaldet Sako har 6 mdr. gammel været til anerkendt Schweissprøve og fået en flot 3. præmie. Stort tillykke til Sako og Jan.
d. 4 marts. Tiden flyver afsted og hvalpene er snart 5 måneder. Nu glæder vi os rigtig til at komme igang med forårs træningen.  
d. 21. december. Så er alle hvalpene solgt og de fleste er rejst hjemmefra. Inden vi når nytåret, er der kun vores egen Bounty tilbage. Vi er sikre på at vi har fundet de bedste hjem til dem alle og vi glæder os til at følge dem fremover. Vi ønsker alle nye som gamle hvalpekøbere en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
d. 15. december her er et godt billede af, at selvom de første 5 hvalpe er rejst hjemmefra, så kan de sidste 6 sagtens lave ballade :-) Det er en meget dårlig ide at glemme en rulle køkkenrulle inde hos sådan en flok :-) Billedet er taget lige som jeg kom ud i hvalperummet... de siger næsten: Hvem os ? vi har da ikke gjort noget....
d. 5. december. Imorgen bliver hvalpene 8 uger og de er klar til at rejse hjemmefra. Her i weekenden har vi været ude og kører bil, og som det kan ses på billedet tog alle det meget afslappet. Hvalpene blev chippet i fredags og har også fået deres sidste ormekur. Se flere billeder under hvalpe.
d.  21. november. De sidste par dage har vi haft åbnet ud til hundegården, og søndag var hvalpene med i haven for første gang. Se flere billeder under Hvalpe.
d. 13. november. Hvalpene er nu snart 5 uger og udvikler sig dag for dag. Deres personligheder begynder så småt at vise sig. Alle hvalpene er nu rigtig gode til at spise rigtig mad og det aflaster Coco meget,hun er også begyndt at være lidt træt af dem, eller nok nærmere deres tænder.... Der er flere nye billeder under Hvalpe.
d. 1. november. Idag har vi åbnet hvalpekassen da pladsen var ved at være for trang og vi er begyndt at give foder blandet op med mælkeerstatning for at aflaste Coco lidt.
Der er flere billeder under Hvalpe.
d. 30. oktober. Nu er hvalpene snart 3 uger og de har allesammen fået øjne. Det giver mere liv i hvalpekassen hvor de så småt er begyndt at lege lidt med hinanden. Fra på næste weekend er der åbent for besøg af hvalpekøberne, så ring bare og aftal et tidspunkt med os.
d. 29. oktober var jeg inviteret med som hundefører på en jagt på Hjarnø. Da Coco jo ligger med hvalpe fik jeg lov til at "låne" Per's jagthund Luna. Det var lidt spændende sådan at genopfriske vores samarbejde, især på Hjarnø hvor der er utroligt mange harer. Vi havde en fantastisk dag og både Luna og jeg var godt trætte da vi kom hjem.
d. 23. oktober Hvalpene er nu 13 dage gamle og de vokser alle som de skal. Der er nye billeder under hvalpe med fødselsvægt og nuværende vægt.  Nu venter vi bare på at de får øjne, dette giver mere liv i hvalpekassen, lige nu går tiden kun med at spise og sove.

Jeg har skrevet ved hver enkelt hvalp om den bliver skimlet eller brun/hvid. Dette kan dog skifte hen af vejen da det stadig kan være svært at være helt sikker.
d. 13. oktober Coco har født 11 hvalpe, 4 tæver og 7 hanner
d. 5. oktober. Der er nu kun 12 dage til hvalpene bliver født, Coco er meget tyk, og da vi fik hende skannet fik vi af vide at der er mange hvalpe, så det bliver rigtig spændende. Skulle du være interesseret i en hvalp så er du velkommen til at kontakte os.
d. 4. september deltog vi på markprøve i Flejsborg, og endelig lykkedes det os at få den sidste 1. præmie så Coco nu er i vinderklasse. Da hun jo er blevet parret, bliver det desværre bare ikke i år at vi kan deltage, men glade er vi nu alligevel :-)
d. 27. august har Münsterdalen Arki bestået vand og slæb. STORT tillykke til Arki og Claus
d. 19. august. Coco er nu blevet parret 2 gange med Münsterledets Benja. Vi håber på at der kommer et fint kuld hvalpe ud af det i midten af oktober. Hvalpene vil være salgsklare ca. d. 12. december.
d. 6. August på DMK's udstilling i Bredsten blev Coco Excellent CK, 1. vinder, bedste tæve og Bedst i Racen (BIR) hun er dermed Dansk Eksteriørchampion.

Dommeren var Henrik Søeborg og kritikken lyder:
Velproportioneret tæve af god størrelse. Feminint hoved og udtryk. Korrekt bid og pigment. Velansatte ører og god længde. Fast
overlinie, velansat hale, god kropsvolumen. Letvinklet med passende benstammer og poter, bevæger sig flydende i god balance, paralelt for og bag. Korrekt pels og farver med behæng. Herligt temperament. 51 cm.
d. 30. juli på udstillingen i Vejen blev Münsterdalen Aiko Excellent CK 1. vinder 2. bedste han. Stort tillykke.
d. 30. Juli på udstillingen i Vejen blev Coco: Excellent CK, 1. vinder, bedste tæve og BIM (Bedst i Modsat køn) med Cert og Cacib.
d. 31. Juli fik vi excellent
.
d. 27. Juli. Münsterdalen Akita har bestået DJ's apporteringsprøve med 30 point.
d. 23. juni. Münsterdalen Bella har nu også fået 1. præmie på schweissprøve. Tillykke herfra.
d. 12. juni. Akita har idag apporteret ræv for første gang.
Münsterdalen Arki og Azira har begge bestået DJ's apporteringsprøve tillykke til Claus og Tom.
1.juni Texas er nu et halvt år
d. 29 maj. vi har idag været til Schweissprøve i Fussingø det blev til en rigtig dejlig 1. præmie til Akita.
Endnu 2 af Akita's søskende har også været på schweissprøve, stort tillykke til Abbie med 1. præmien og til Bella med 2. præmien.
d. 1. maj vi har været en tur oppe hos Tine som har Uldjydens Heino her trænede vi meget forskelligt blandt andet trænede vi stand og sekundering med Akita
d.1. maj Coco i fuld fart på en af forårets mange markprøver. Desværre blev det ikke til mere end en 2. præmie i denne omgang så vi jagter stadig den sidste 1. præmie
d. 1.maj Münsterdalens Arki har fået 3. præmie på schweissprøve, stort tillykke til Arki og Claus
d. 19. februar udstillede vi på landsudstillingen i Grenå. Coco fik et rigtigt fint resultat. Hun fik Excellent, CK 1. vinder 2. bedste tæve og så fik hun tildelt certifikatet. 2 af Coco's hvalpe deltog også på udstillingen, men desværre mangler de lidt størrelse endnu for helt at kunne gøre sig. Det var dog rigtig dejligt at se nogen af hvalpene igen, tiden flyver jo afsted. Næste mål er at vinteren slipper os og at vi kan komme ud og deltage på markprøver.
d. 13. februar var vi på udstilling i Fredericia. Coco fik excellent med CK. Blev anden bedste tæve i brugsklasse og anden bedste tæve samlet, samt reserve cert og reserve cacib. Vi udstiller igen næste lørdag på Dansk Münsterländer klubs landsudstilling i Grenå.
d. 4. februar blev husets hundeflok udvidet med nyeste skud på stammen. Ruhåret gravhund Charletan's Texas skal være vores fremtidige rævejæger.
d. 1. Januar 2011 Vi har været ude at nyde sneen inden den forsvinder helt.
d. 20. december Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
d. 3. december. Vinteren har ramt os, det gør livet mere besværligt, men hundene elsker det og smukt ser det jo ud.
d. 1. november. Alle markprøverne er nu overstået, desværre ikke med det resultat vi havde håbet på, men vi er klar igen til næste år. Nu står den på jagt resten af året.
d. 26. September. Akita har haft stand for første gang.
d. 12. september. Coco har været på 2 efterårsmarkprøver og om en uge skal vi på vores første brugsprøve. Derudover er vi i fuld gang med at træne Akita, blandt andet i schweiss.
d. 28. Juli. Alle hvalpene er solgt og Coco bestod i søndags Vand og slæb prøven i Tønder.
d. 22 Juni er den sidste solgte hvalp rejst. Nu er der kun Allie som ses her på billedet tilbage, ja og så vores eget nye håb Akita selvfølgelig.
d. 9. Juni. Endnu en ny ting man skal forholde sig til inden man rejser hjemmefra. Hvalpene er nu 8 uger og i morgen skal vi sige farvel til Aya, inden weekenden er omme er halvdelen af hvalpene rejst.
d. 8. Juni En aftentur ved søen.
Der er nye billeder se under Hvalpe.
d. 28. maj Der er nye billeder se under Hvalpe.
d. 23. maj Nu kommer hvalpene ud og udforske verden.
Der er nye billeder se under Hvalpe.
d. 9 maj vi er nu begyndt at fodre hvalpene med tørkost blødt op og blendet med a38, torskerogn og havregrød.
Der er nye billeder under Hvalpe.
d. 30 april Hvalpene er nu 16 dage gamle og de har alle fået øjne. Der er mere aktivitet i hvalpekassen da de nu også er kommet op og gå en smule. De er så småt begyndt at lege lidt med hinanden. Der er nye billeder under Hvalpe.
d. 21. april Hvalpene er nu 1 uge gamle, der er nye billeder under Hvalpe
d. 18. april  Der er kommet billeder af hvalpene, se dem under Hvalpe
d. 17. april Alle hvalpene har det godt og de tager på. Coco passer dem rigtig fint og er næsten ikke til at drive ud af kassen. Alt mad bliver indtaget liggende i hvalpekassen.
 

d. 13 april. kl. 20.30 Coco er meget urolig og alle tegnene på at fødslen er ved at gå igang er der.
d. 3. april. Coco har tydeligt taget på og vi er helt sikre på at der kommer hvalpe.
    d. 15. februar. Hedeskov's Coco er blevet parret med
Uldjydens Heino